Vi har redan ett recept på hallongrottor här på bloggen, men de här var banne mig de godaste jag någonsin smakat så de får vara med de också. Alldeles lätta och fluffiga var de, och liksom bara smälte i munnen. Receptet kommer från boken "Njut en liten smula".
250 g smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl maizena
5 msk fast hallonsylt
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Rör samman smör och socker till en lätt och luftig blandning (cirka 3 minuter). Tillsätt mjöl, bakpulver och maizena, Rör till en slät smet. Mjöla händerna och rulla bollar som du lägger i formar. Gör ett hål i varje som du fyller med fast sylt. Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Öppna inte ugnsluckan de första 10 minuterna, för då sjunker grottorna samman.
No comments:
Post a Comment