Jag vet inte om det här är det traditionella receptet på Saltimbocca, men så här brukar jag göra. "Saltimbocca" lär betyda "hoppa in i munnen" på italienska, just därför att köttet är så mört och rätten så god att den liksom hoppar in av sig själv. Nu på sommaren gör jag den helst med färsk salvia och vitt vin, på hösten blir det torkad salvia och den lite mustigare och sötare marsalan. Gott till är små ugnsstekta potatisar, sockerärter och en sallad på olika gröna blad.
Till 4
4 skivor kalvschnitsel av innanlår
4 skivor parmaskinka eller prosciutto
8 blad salvia, färsk eller torkad
2 dl vitt vin eller marsalavin
smör att steka i
salt och peppar
lite mjöl och vatten till redning
Banka ut köttet lätt med knuten näve så att schnitseln blir riktigt tunn. Lägg på en skinkskiva och två salviablad på varje köttskiva. Salta och peppra på utsidorna. Vik ihop och fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna, lägg i en rejäl klick smör och bryn köttet på bägge sidor. Slå över vinet, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra på svag värme i ca tio minuter, var noga med att se till att vätskan inte kokar bort. Blanda ut en matsked mjöl i lite vatten i en kopp. Lyft upp köttet och håll det varmt vid sidan av. Sila av såsen och häll tillbaka den i stekpannan. Höj värmen och låt den koka upp, vispa sedan i mjölvattnet så att såsen reds. Avsluta med att vispa i en liten klicka smör. Lägg upp köttet på tallrikar och häll över såsen.
1 comment:
Jag älskar santimbocca alla romana... recept är perfekt, jag gör dem på samma sätt.
Ciao.
Post a Comment