Mängden i det här receptet är någonstans mitt emellan förrätt och huvudrätt, det beror på att vi åt det som en separat smårätt sent på kvällen (det blir ganska ofta så när vi vill ha en trevlig stund efter att barnen somnat). Citronskalet gav en riktig fräsch och god smak åt musslorna och bröt av bra mot den lite sötaktiga smaken. Blandningen mango-avocado känns som en modern klassiker som är gott till nästan allt.
Till 2
8 pilgrimsmusslor
1 avocado
2 dl tärnad fryst mango (eller motsvarande mängd färsk)
2 dl tärnad fryst mango (eller motsvarande mängd färsk)
1 msk gräslök
ca 10 skalremsor av citron
1/2 dl olivolja
salt och peppar
olivolja till stekning
Lägg citronskalet i olivoljan och låt dra i någon halvtimme. Tärna avocadon fint och blanda med mangon och gräslöken. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i olja på ganska hög värme, det är bara gott om de har en rå kärna i mitten. Skiva musslorna tunt och lägg upp. Ringla över citronoljan (låt skalen följa med) och toppa med avocado- och mangoröran. Salta och peppra något innan servering.
No comments:
Post a Comment