
För 6 personer
400 g sötpotatis (eller jamsrot)
1 äggvita
2 tsk majsena
1/2 dl socker
1 1/2 dl sesamfrö
5 dl oliv- eller jordnötsolja
Skala och tärna sötpotatisen och ångkoka den mjuk. Antingen kan man använda en ångkoksinsats, det finns att köpa bambuångkokare i de flesta asiatiska butiker, eller så kan man ställa ett fat på en kopp i botten av en kastrull och hälla vatten ett par cm upp i kastrullen. Mosa sönder sötpotatisen när den ångats mjuk.
Vispa sönder äggvita med majsena, blanda i socker och rör ner det i sötpotatismoset. Ta med en tesked doppad i kallt vatten klickar av moset och vänd i sesamfröna. Klickarna ska vara täckta med sesamfrön. Hetta upp oljan i en wok eller kastrull. Den är tillräckligt het när det stiger upp små bubblor om man sticker ned ett träskaft. Fritera sötpotatiskakorna i två omgångar, två minuter varje gång. Ta upp dem emellan. När de är klara, lägg på hushållspapper så de rinner av.
2 comments:
Jag älskar sesamfrön! Har det i allt! Självklart måste jag testa detta receptet!
Jepp, sesamfrön är bra till mycket! Berätta gärna vad du tyckte sen :)
Post a Comment