Tuesday, June 19, 2007

Tagliatelle med prosciutto och karl johan-svamp

Det här är riktig snabbmat, tar max en kvart att laga. Gott är det också, och passar precis lika bra som hastig vardagsmiddag som vid festligare tillfällen. Magert är det däremot inte, men det behöver det ju inte vara jämt. Vill du köra en enklare variant så använd bacon och champinjoner, men samma sak blir det inte.

Till 2
1 paket färsk tagliatelle
1/2 paket prosciutto (ca 50 g)
en näve torkad Karl Johan
färsk basilika
1/2 dl grädde
1 dl grovriven färsk parmesan
1 klick smör (ca 30 g)
smör att steka i
salt och svartpeppar

Lägg svampen i blöt och sätt på pastavattnet. Strimla prosciutton och riv parmesanen. När svampen är mjuk kramar du försiktigt ur den och fräser lätt i smör. Tag av från plattan. Koka pastan och häll av den. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, sätt tillbaka på värme och häll på grädden. Rör ner smör och ost, och rör tills osten har smält. Det ska alltså inte bli någon sås av grädden och osten utan den ska bara göra pastan lätt krämig. Lägg i prosciutton i svampstekpannan och ställ tillbaka på värme, fräs mycket hastigt under omrörning. Fördela pastan i tallrikar och lägg prosciutton och svampen ovanpå. Garnera med färska basilikablad.

1 comment:

Anonymous said...

Jag har haft förmånen att bli bjuden på denna rätt hos Carolina och jag kan lova att den är fantastiskt god!
Ulrika