Det här hittade jag på idag. Jag köpte hoisinsås för någon månad sedan, har inte haft det hemma på evigheter, och ville prova något nytt med den. Kombinationen hoisinsås och lime blev väldigt bra, tidigare har jag mest använt ingefära och vitlök till (det gjorde jag ju i och för sig nu också). Jag kan tänka mig att spetten blir ännu godare om man gör dem på grillen men goda blev de i ugnen också.
Till 4
1 kg kycklingfilé (jag använde lårfilé, tycker att den är mörast)
1,5 dl hoisinsås
1 lime (skal+saft)
2 cm färsk ingefära, riven
1 rejäl vitlöksklyfta, pressad
morot, broccoli och zucchini
äggnudlar
Riv limeskal och ingefära. Blanda hoisinsåsen med pressad lime, rivet limeskal och riven ingefära till en marinad. Pressa i vitlöken. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar (ca 1,5*1,5 cm) och lägg dem i marinaden. Låt ligga ca 2 timmar (kan tänka mig att det blir bra i kylen över natten också). Strimla morötter och zucchini, skär broccolin i små buketter. Koka morotsstrimlor och broccolibuketter i några minuter så att de blir en aning mjuka. När kycklingen marinerat klart trär du upp bitarna på små träspett. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform och skvätt över lite marinad. Lägg spetten över ugnsformen och stek i 250 graders ugnsvärme, 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt (måste ju trycka på det eftersom jag har läsare som tror att jag gillar rå kyckling). Under tiden kokar du äggnudlarna efter anvisningarna på paketet. Ta ut ugnsformen när kycklingen är färdig (obs!), lyft bort några av spetten och vänd ned nudlarna i grönsakerna. Lägg tillbaka spetten och servera. Variant: Laga allt utom nudlarnapå grillen, kycklingen på spett och grönsakerna (med marinad på) i foliepaket!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Nu finns de ju där, dina genomstekta kycklinglår!
Nu blev jag riktigt hungrig!
kram
Ulrika
Post a Comment