600 g torskfilé, gärna ryggbiten
salt och peppar
50 g rimmat sidfläsk
1 litet sommarkålhuvud
några små knipplökar
50 g smör
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
potatis
sås:
1/2 schalottenlök
någon cm morot
1/2 tärning kyckling- eller köttbuljong, eller motsvarande mängd fond eller hemgjord buljong
2-3 dl rödvin
Skala och koka potatisen. Gör ett grovt mos med lite av kokvattnet, en klick smör och salt och peppar.Tärna under tiden sidfläsket och stek knaprigt i torr panna. Strimla kålbladen grovt och blanchera hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och kyl kålen i kallt vatten. Dela lökarna. Koka lök och kål långsamt i smör och vin tills de är mjuka. Smaka av med salt och peppar och tillsätt fläsket. Sjud torsken långsamt i saltat vatten med några pepparkorn. Lägg upp på en handduk och låt vätskan rinna av. Lägg upp och servera!
1 comment:
Jag tyckte det blev jättegott och var väldigt glad över att råka vara hemma hos er just när det här serverades!
Post a Comment