Tuesday, May 8, 2007

Tomat- och linssoppa

Jag trodde jag var smart och sparade några bilder och recept när jag var väldigt aktiv med matlagning ett tag. Nu i efterhand tänker jag att jag även borde ha sparat recepten... men jag minns lite av vad den här goda tomat- och linssoppan innehöll, så jag delar med mig av det.Maten räckte till två portioner och en lunchlåda. Först stekte jag lite gul lök och vitlök, sen la jag i kanske två dl röda linser som fick fräsa med en stund. Efter det åkte det i en burk passerade tomater och ungefär 3 dl grönsaksbuljong, någon matsked pressad citron och ganska mycket timjan. Det fick koka en dryg kvart. Mot slutet hällde jag i en skvätt oatly havre och salt och peppar. Jag känner nu också att jag ska byta garnering. Basilikan har varit flitigt använd den senaste tiden.

5 comments:

Nässelblom & choklad said...

Linssoppa är verkligen gott. Dessutom kan den varieras i all oändlighet. Mums!

Linda said...

nässelblom & choklad: ja, jag såg att du också hade gjort en ungefär samtidigt som jag gjorde den här. Fast det dröjde som sagt ett tag innan jag publicerade...

ummagumma said...

Det där låter som en soppa för mig! Jag älskar både linser, tomat och använder mig helst av havredryck då min mage inte är så glad åt mjölk. Dessutom har ju havremjölken en annan sötma som jag kan tänka mig blev god i soppan? Och NEEEEEEEEEJ: INTE byta garnering! Basilika är DET ultimata. Till allt. ;-)

Linda said...

ummagumma: fast jag har kastat basilikan nu. den blev hemvist för blomflugor. Ska köpa en ny har jag tänkt, i en blomsteraffär som håller längre. Samtidigt kommer det nog en timjan till balkongen. Härligt att du lämnar kommentar!

Anonymous said...

Jag gör linssoppa som jag lärt mig i Grekland.....Gröna linser, massor av lök, vitlök och färska tomater, lite tomatpure,olivolja, salt,peppar, man kan också ha i en buljongtärning om man vill ha lite mer smak. En god brödbit till.....