Thursday, May 10, 2007

Lammfilé

Lite fredagsinspiration! En maträtt jag lagade för att äta till den sista halvan av den fantastiska balsamicoreduktionen: lammytterfilé med potatismos och sallad på haricots verts. Trevlig fredag!

Marinera lammytterfilén i olivolja och färska örter i minst en timme. Koka potatis (och annat du vill ha i moset). Stek lammytterfilén hastigt i stekpanna på hög värme, så den får en stekyta. Lägg sen över den i en ugnsfast form och stick i en stektermometer. Grädda i 175 grader tills termomtern visar 65 grader. När den är färdig ska den vila i aluminiumfolie i tio minuter. Under tiden kan du mosa potatisen och blanda i en klick smör och lite mjölk eller oatly havre. Koka haricots verts hastigt, så de fortfarande är al dente. Blanda dem med tunt skivad rödlök och häll på olivolja, vinäger, salt och peppar.

No comments: