Tuesday, May 15, 2007

Smulpaj med bär och rabarber

Smulpaj är jättegott och den här gången gjorde jag en hel sats smulpaj till en fyraportioners-paj. Mycket täcke, med andra ord och det är så jag vill ha det. Tillsammans med mycket vaniljsås! Den här pajen kom till för att jag ville ha rabarber och andra i sällskapet inte fick äta rabarber. Istället blev det rabarber i ena hörnan, hallon i andra och björnbär i mitten. 100 g rumstempererat smör
1,5 dl müsli
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk potatismjöl
två sorters bär av önskad mängd

Lägg smöret, müslin, mjölet och sockret i en bunke och gegga ihop det med fingrarna. Lägg bären och rabarbern i en form, var för sig. Strö potatismjölet över rabarbern. Smula degen över bären och rabarbern och grädda i ugn, 225 grader i ungefär 30 minuter. Servera med vaniljsås.

No comments: