Wednesday, May 16, 2007

Baconlindade kycklinglår

Gårdagens middag var det här, fast vi gör det ganska ofta. Jag brukar slänga lite blandade grönsaker mellan kycklingbitarna, tomater, zucchini, lök, champinjoner eller vad man nu har hemma (tänk på att de ska kunna bli klara på 20 minuter i 200 grader bara). Fast just igår blev det bara tomater, grönsakerna hamnade i potatissalladen i inlägget ovan istället. I vintras serverade vi oftast kycklingen med bulgur eller ris och en sås gjord på skyn i botten av formen (blir en slags kycklingbuljong med tomatsmak) och en halv burk lätt crème fraiche. Igår gjorde vi en färskpotatissallad istället och vips hade vi en vårmiddag! Vill man lyxa till det går det jättebra att ta prosciutto istället för bacon.

Till 4
900 g kycklinglårfilé (1 stort paket alltså)
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
tomater och andra grönsaker som mår bra av att vara i ugnen
salt och peppar
smör att steka i

Sätt ugnen på 200 grader. Vik upp lårfiléerna och salta och peppra inuti. Pressa i lite vitlök inuti varje. Vik ihop och bryn filéerna lätt i smör i en stekpanna. Låt dem svalna något och linda sedan 1/2-1 baconskiva runt varje filé (beroende på hur många och stora filéerna är). Lägg dem sedan i en ugnsform. Klyfta tomater och skär andra grönsaker i lagom stora bitar. Tryck ner dem mellan kycklingen och salta lätt. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig i mitten innan du serverar den!

1 comment:

Anonymous said...

Prova att krydda kycklingen med lite torkade salviablad, bara en aning, passar perfekt till kyckling och bacon, man kan t.o.m. äta benen kalla dagen efter! MUMS!