Rabarberkaka
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 dl rensad, skalad rabarber i bitar
en nypa kardemumma, en nypa vaniljsocker
smör
Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd sedan försiktigt ner det i äggröran. Häll i en smord ugnsform och bred ut så att det blir ett tunt lager. Strö ut rabarbern ovanpå och strö över lite kardemumma och vaniljsocker. Hyvla smöret tunt över hela smeten.
Grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Sikta över florsocker om du vill ha den extra snygg. Ätest bäst med sked eftersom den blir lite kladdig!
7 comments:
Härligt med nyskördad rabarber. Kakan ser verkligen fin ut!
Mums!!! Gjorde denna kakan igår & den var verkligen super god. Tack för receptet :) /Sara
Jag håller med! Mycket gott! Tack!
Rabarberkaks-receptet som fick mig att upptäcka den här trevliga bloggen, tack!
Har bakat många rabarberkakor på försommaren. Nu till hösten har jag börjat använda äpplen + kanel eller päron + ingefära. Eftersom dessa vätskar sig mindre har jag lagt till 1 dl mjölk eller grädde eller en blandning av de båda. Det blir också väldigt gott!
Hej
Den står i ugnen nu, ser ju helt underbar ut så jag var tvungen att prova den.
ha det gott
Malin
Nu är den färdig, nu ska bara middagen bli klar så vi kan äta den först...sedan hoppas jag på en god rabarberkaka, eller som dottern kallar det, PAJ..
Tack! Jättegod, jag har bakat den idag efter att jag hittade ditt recept. Det blev genast en favorit, såååå god!!!
Kram
Elisabet
Post a Comment