Friday, May 4, 2007

Rökig hamburgare

Grilltider närmar sig, den här gången blev hamburgaren ändå lagad i stekpanna. Chef Paul Prudhommes Magic barbecue seasoning gav hamburgarna en rökig smak.Till fyra hamburgare behövs:
400 g nötfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1,5-2 msk Magic barbecue seasoning

blanda ingredienserna och forma fyra hamburgare. Stek cirka tio minuter på vardera sida. Servera med goda tillbehör, vi hade rödlök, körsbärstomater, ost, sallad, chilisås, senap och inlagd zucchini mellan bröden. Zucchinin köpte vi på Bondens marknad i Stockholm för några veckor sedan, den är inlagd i ättika med chili och dill. Den är skapad av den chili-tokiga bonden som säljer rätt mycket lustiga saker - bland annat sylt och marmelad gjord på chili, med varierande styrka. Han låter en gärna smaka och berättar länge om sina odlingar.

4 comments:

Sara said...

Var köper man denna magiska krydda ?? :)

Linda said...

Den finns på Ica Globen, om du är i Stockholmsområdet. Annars finns importören på risbergimport.se. Testa även chipotlekryddan!

Nässelblom & choklad said...

Du ser vad mycket röster du fick i Cyberkocken. Jättekul att du var med! Grilla är suveränt, även om jag nu inte äter hamburgare utan väljer något vegetariskt alternativ (möjligen fisk).

Linda said...

nässelblom & choklad: barbecue-kryddan kan nog passa även till skaldjur. fick jag mycket röster? har inte kollat på några dagar, men vad kul! ska genast kolla upp det!