Friday, May 25, 2007
Kyckling med gröna oliver och citron
Jag gillar kycklinglårfiléer eftersom jag tycker att de är både mörare och mer smakrika än bröstfiléerna, men naturligtvis kan man använda vilka filéer som helst till det här (eller ta en hel kyckling och fylla på samma sätt om man vill det). Gröna oliver och citron blir väldigt bra i kombination med kycklingen, milt, lätt syrligt och ändå så smakrikt. Den här gången serverades det färskpotatis och en sallad på säsongens första hemodlade salladsblad och likaså hemodlade rädisor till.
Till 4
ca 900 g kycklinglårfilé
en näve gröna oliver av någon god sort
1 citron
olivolja
vitlök
Bryn först filéerna lätt i olivolja i en stekpanna. Kärna ur oliverna och skiva dem. Tvätta citronen noga och riv ca 1/3 av skalet. Öppna upp filéerna, salta och peppra dem och lägg i oliverna. Stäng dem igen och sätt i en tandpetare om du tycker att det behövs. Lägg i en ugnsfast form och pressa över citronsaft efter smak, jag brukar ta en rejäl klyfta (kanske 1/4 citron). Strö över det rivna skalet och salta och peppra. Sätt in formen i ugnen och laga i 200 grader, ca 20 minuter (kontrollera noga att de är färdiga).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Kycklingen ser väldig rå ut, kan det vara nyttigt??
Ja, Carolina, svara nu på varför ni äter rå kyckling.
Post a Comment