Wednesday, May 16, 2007

Färskpotatissallad med babyspenat och sparris

Jag skulle kunna leva på färskpotatis hela sommaren tror jag. Det här är den enklaste varianten av potatissallad, med bara olivolja (välj en god), salt och peppar på. Nu i början av säsongen har de späda grönsakerna så milda smaker att det bara är dumt att dränka dem i en massa vinäger och senap, det kan man göra senare.

Till 4

ca 3/4 kilo färskpotatis (ni vet nog bäst själva hur hungriga ni är), gärna små
1-2 knippen sparris
1 påse färsk babyspenat
salladslök eller purjo
olivolja
salt och peppar

Borsta potatisen och koka den mjuk. Bryt av ändarna på sparrisen och koka den 3-4 minuter (den kan koka med i potatisvattnet på slutet). Skär löken i tunna skivor, om du använder salladslök så ta gärna med av det gröna också. Dela de större potatisarna och behåll de små som de är. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar. Blanda potatis, sparris, spenat och lök i en skål och häll över rikligt med olivolja. Salta, peppra och blanda.

5 comments:

Nässelblom och choklad said...

Härligt med färskpotatis, de blir så goda i potatissallad.

Anonymous said...

Hejsan hej. Jennie m Malva här. Har du nå bra fisksoppa-recept? Det gillar vi här hemma men vi börjar kunna våra recept nu. :) Tack för en UNDERBAR blogg.

Anonymous said...

nässelblom&choklad: Färskpotatis är bäst, till allt utom rårakor.
jennie: Tack :) Men du, vilka soppor brukar du göra då? Här på bloggen finns ett recept på vanlig fransk med vitlök och saffran, och en asiatisk som är suverän om man gillar den sortens smaker. Men jag ska kolla, jag vet att jag har några till goda som jag gör ibland, återkommer!

Anonymous said...

Jennie, här är den franska och den asiatiska:
http://sisterfood.blogspot.com/2007/03/klassisk-fiskgryta.html
http://sisterfood.blogspot.com/2007/03/fisk-och-skaldjursgryta-med-asiatisk.html

Linda said...

carolina: pappa och jag pratade just idag om att vi har skyndat oss att göra rårakor. Men det är också bråttom att göra skånsk potatis! Eller en hel Kalmarlåda. Det tycker du inte om.