Wednesday, May 16, 2007

Färskpotatissallad med babyspenat och sparris

Jag skulle kunna leva på färskpotatis hela sommaren tror jag. Det här är den enklaste varianten av potatissallad, med bara olivolja (välj en god), salt och peppar på. Nu i början av säsongen har de späda grönsakerna så milda smaker att det bara är dumt att dränka dem i en massa vinäger och senap, det kan man göra senare.

Till 4

ca 3/4 kilo färskpotatis (ni vet nog bäst själva hur hungriga ni är), gärna små
1-2 knippen sparris
1 påse färsk babyspenat
salladslök eller purjo
olivolja
salt och peppar

Borsta potatisen och koka den mjuk. Bryt av ändarna på sparrisen och koka den 3-4 minuter (den kan koka med i potatisvattnet på slutet). Skär löken i tunna skivor, om du använder salladslök så ta gärna med av det gröna också. Dela de större potatisarna och behåll de små som de är. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar. Blanda potatis, sparris, spenat och lök i en skål och häll över rikligt med olivolja. Salta, peppra och blanda.

6 comments:

Nässelblom & choklad said...

Härligt med färskpotatis, de blir så goda i potatissallad.

Jennie m Malva said...

Hejsan hej. Jennie m Malva här. Har du nå bra fisksoppa-recept? Det gillar vi här hemma men vi börjar kunna våra recept nu. :) Tack för en UNDERBAR blogg.

Carolina said...

nässelblom&choklad: Färskpotatis är bäst, till allt utom rårakor.
jennie: Tack :) Men du, vilka soppor brukar du göra då? Här på bloggen finns ett recept på vanlig fransk med vitlök och saffran, och en asiatisk som är suverän om man gillar den sortens smaker. Men jag ska kolla, jag vet att jag har några till goda som jag gör ibland, återkommer!

Carolina said...

Jennie, här är den franska och den asiatiska:
http://sisterfood.blogspot.com/2007/03/klassisk-fiskgryta.html
http://sisterfood.blogspot.com/2007/03/fisk-och-skaldjursgryta-med-asiatisk.html

Linda said...

carolina: pappa och jag pratade just idag om att vi har skyndat oss att göra rårakor. Men det är också bråttom att göra skånsk potatis! Eller en hel Kalmarlåda. Det tycker du inte om.

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色