Wednesday, April 25, 2007

Underbar pasta i Como

I måndags var vi i Como en sväng. Egentligen hade vi tänkt åka bergbanan upp och äta lunch på en underbar liten restaurang högst uppe på berget (vi har varit där förut), men så fick vi ont om tid och alla var hungriga så vi fick leta upp en inne i stan istället. På en tvärgata till stora gågatan ner mot Lago di Como hittade vi en liten deli med en handfull bord med vackra, vita dukar på utanför. Vi beställde samma sak allihop, fullkornstagliolini med scampi, sparris och körsbärstomater som var så fantastiskt god att vi bara tystnade och njöt när vi tog första tuggan (vilket inte är helt lätt med en treåring, en sjumånadersbebis och en fyramånadersbebis i sällskapet. Och fyramånadersbebisen började snart skrika igen.)

I vilket fall beskrev kyparen att rätten var tillagad på ett ungefär såhär:
Körsbärstomaterna delas på hälften och sauteras i olivolja tills de är mjuka. Sparrisen skivas tunt (liksom på snedden) och fräses snabbt i olja tillsammans med scampin. Pastan kokas mycket al dente och blandas ner i tomatoljan, sedan vänds även de övriga ingredienserna ned. Dekorera med lite klippt gräslök. Aaaaah.

2 comments:

Nässelblom och choklad said...

Den här rätten vill jag göra snarast. Verkar vara enkel att, god och med en festkänsla - vad mer kan man begära!

Carolina said...

Åh, då får du rapportera hur den blev sedan! Jag vill också göra den snart.