Monday, April 23, 2007

Rårakor

Det gäller att passa på att laga rätter som vinterpotatis passar till innan färskpotatisen finns i butikerna. Rårakor är så gott, så gott och billigt! Här är klassiskern med fläsk
2 port
6-8 medelstora potatisar
salt
ett paket fläsk
lingonsylt

Skala och riv potatisen. Lägg den i en bunke, salta och låt saltet dra ut vattnet i 10-15 minuter. Rör om då och då. Forma plättar av potatisen och stek i väl smord panna. Stek samtidigt fläsket. Servera med lingonsylt. Det går ju alltid att lyxa till det genom att byta ut fläsk och lingon till gräddfil och löjrom.

3 comments:

Nässelblom och choklad said...

Bra idé, det ska jag passa på att göra innan vinterpotatisen tar slut - fast utan fläsk förstås (eftersom jag inte äter kött).

Linda said...

Men löjrom då ;-)

Nässelblom och choklad said...

Löjrom är suveränt till, men kanske lite för lyxigt till vardags?