Det gäller att passa på att laga rätter som vinterpotatis passar till innan färskpotatisen finns i butikerna. Rårakor är så gott, så gott och billigt! Här är klassiskern med fläsk
2 port
6-8 medelstora potatisar
salt
ett paket fläsk
lingonsylt
Skala och riv potatisen. Lägg den i en bunke, salta och låt saltet dra ut vattnet i 10-15 minuter. Rör om då och då. Forma plättar av potatisen och stek i väl smord panna. Stek samtidigt fläsket. Servera med lingonsylt. Det går ju alltid att lyxa till det genom att byta ut fläsk och lingon till gräddfil och löjrom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Bra idé, det ska jag passa på att göra innan vinterpotatisen tar slut - fast utan fläsk förstås (eftersom jag inte äter kött).
Men löjrom då ;-)
Löjrom är suveränt till, men kanske lite för lyxigt till vardags?
Post a Comment