Pak choy är en asiatisk grönsak som påminner lite om mangold och säljs i asiatiska butiker. Den är perfekt att woka eftersom den inte blir särskilt sladdrig utan behåller stadgan även efter ett par minuters stekning. Vi kryddade den bara lätt med hackad ingefära och lite vitlök eftersom det var så mycket smak i räkfärsen, men annars är det väldigt gott att ge den smak av till exempel kokos och chili. Räkfärsbullarna var förvånandsvärt lätta att göra och blev supergoda, de fick en ganska sötaktig smak som bröts av bra med chilin.
Till 2
ca 250 g råa tigerräkor
3 tsk kokossocker
1 tsk fisksås
1 finhackad chili av valfri styrka
2 finhackade limeblad
2 stånd pak choy
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
jasminris att servera till
Skala räkorna (tina dem först om de är frysta). Låt dem rinna av ordentligt, och försök krama ut så mycket vätska ur dem som möjligt, då håller färsen ihop bättre. Hacka räkorna och blanda färsen med kryddorna. Ställ färsen i frysen 10-15 minuter. Rensa pak choyen, hacka ingefäran och vitlöken. Koka riset. Forma avlånga, ganska tjocka korvar av färsen och stek omgående i olja tills de är helt genomstekta. Var noga med att inte låta dem fastna. När de börjar bli färdiga wokar du snabbt pak choyen tillsammans med ingefäran och vitlöken, ett par minuter räcker. Lägg upp ris, pak choy och räkfärsbullar på tallrikar och servera.
No comments:
Post a Comment