Det här är en god och enkel variant på äkta chili. Egentligen är det varken lök eller bönor i en chili. Den här är dessutom gjord på köttfärs, men det är ju kryddorna som är det viktiga!
4 port
450 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 torkad piripiri
1 tsk rökt chipotle
2 tsk anchochili
1 tsk jalapeño
2 tsk spiskummin
1 tsk torkad koreander
1 tärning oxbuljong
1 burk tomatkross
1 burk varfria bönor (tex black eyed)
Hacka lök och vitlök och stek det i olja. Lägg i köttfärsen och bryn den. Häll i alla kryddor och fräs hastigt. Häll i tomater och bönor och koka i minst 15 minuter. Fyll på med vatten om det behövs, men den ska vara ganska torr. Servera med tortillas, guacamole och lämpliga såser.
Vi har två goda salsor från La Costeña som känns lite mer geniunt spanska. Åtminstone står det bara på spanska på burkarna. Den ena är en vanlig tomatsalsa och den andra är på gröna tomater. De är köpta i mataffären i Globen, som har ett sjysst utbud av kryddor och burkar från andra länder.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment