Monday, March 26, 2007

Tomat- och ricottasås till pasta

Det här är relativt snabblagad mat med mycket smak. En något annorlunda tomatsås där sellerin och fläsket ger karaktär och ricottan en gräddighet och mildhet. Vill du ha den vegetarisk kan du ta lite kapris istället för fläsket, och fräsa den tillsammans med löken och sellerin.
Tomat- och ricottasås till pasta

1-2 stjälkar selleri
1 gul lök
1/2-1 skiva pancetta alt. sidfläsk
500 g passerade tomater
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 burk ricotta
1/2-1 dl riven parmesan
salt, peppar, olivolja

Hacka löken och sellerin och skär pancettan/fläsket i tärningar. Fräs pancettan/fläsket i lite olivolja. Sänk sedan värmen och lägg i sellerin och löken och stek tills den är mjuk. Häll på någon dl vatten och buljongtärningen och låt koka upp. I med de passerade tomaterna och låt puttra i minst 20 minuter. Precis på slutet rör du i ricottan och parmesanen och rör tills den har smält.Vi brukar servera den till bavette eller lite tjockare spaghetti. Godast blir det om man rör ner den al dente-kokta pastan i såsen innan man serverar så att allt blandas ordentligt.

6 comments:

Anonymous said...

Jag kan verkligen intyga att pastan är god, jag har ätit den många gånger hos Carolina. En klar favorit!

Ulrika

Anonymous said...

Hej! jag bakade rågkakor efter erat recept och det blev hur bra som helst, så tack för goda mackor! :) en annorlunda och kanske lite konstig fråga som jag hoppas på att ni vill hjälpa mig med (men absolut bara om ni vill!) Jag skulle nämligen vilja fråga http://nasselblomchoklad.blogspot.com om vart den röda lilla skålen med chokladtryfflar i är köpt....men har inget bloggerkonto så det går inte...vill ni fråga? (såg att ni gjort ett inlägg där)skålen finns på bild i ett inlägg gjort den 16 mars och den är sååå fin! tack på förhand om jag får hjälp, om inte så tack iaf för en kanon bra blogg!

Carolina said...

Ulrika: Tack, du får gärna komma hit och äta den snart igen om du vill :) Eller något annat!

mia n: Vad roligt att du gillar bloggen! Jag har bett Nässelblom&Choklad komma in hit och svara ;)

Linda said...

Jag gillar bloggvärlden! Det här är så roligt, när bloggar flätas in i varandra!

Nässelblom och choklad said...

mia n: Hej! oj är det omöjligt att kommentera hos mig om man inte har ett bloggerkonto. Vad tråkigt, undrar om det är för att man ska fylla i en bokstavskombination? Den röda skålen köpte jag för flera år sedan på Fifty fifty på Rörstrandsgatan i Stockholm. Han som har butiken tar in fina saker; porslin, glas, lampor och enstaka möbler från framför allt 50- och 60-talet. Butiken är pytteliten, men prylarna noga utvalda. Jag tittade under skålarna men det finns ingen stämpel eller något namn på var den tillverkats, tyvärr.

Anonymous said...

Åh, tack Sisterfod för hjälpen! Och tack Nässelblom & choklad för svaret! Jag ska verkligen spana in butiken Fifty fifty nästa gång jag åker till stora staden, låter som de har en massa roliga saker där :)