Friday, March 16, 2007

Toast med sparris, lufttorkad skinka och getostkräm

Det här var vår förrätt ikväll. Receptet kommer ur boken "Michels Vin och Mat" av Michel Jamais, och är framtaget som en match till vin gjort på druvan Savignon Blanc, så ett sådant drack vi till. Fantastiskt gott var det!

Till 4
2 buntar grön sparris
1 citron
1 dl gräddfil
1 bit getost, ca 80 g
lite färsk basilika
lite färsk timjan
sal och vitpeppar
50 g fint skivad lufttorkad skinka
Lite romansallad olivolja
4 skivor vitt bröd

Gör i ordning sparrisen: skär av en bit längst ner och skala den om den är grov. Koka den i ett par minuter så att den fortfarande har en kärna. Blanda gräddfil och getost och smaka av med salt, peppar, timjan och finstrimlad basilika. Strimla skinkan fint och vänd ner den i getostkrämen. Skölj salladen och riv den i lagom bitar. Droppa över lite citron och olivolja och salta lätt. Rosta brödskivorna lätt, bred på lite getostkräm, lägg på salladen och sparrisen och toppa med resten av getostkrämen.

No comments: