Friday, March 16, 2007

Fredagsinspiration

Vi älskar att äta små mumsiga tilltugg medan maten lagas, oavsett om det bara är vi två eller om vi har gäster. Ibland ersätter det förrätten och ibland har vi både och, det beror lite på hur sent vi äter (vi äter ganska ofta middag efter att barnen har somnat på fredagarna och då kan det behövas rejäla tilltugg föratt man ska stå sig).

Här kommer lite tips, och om ni vill ha mer detaljerade beskrivningar eller har frågor om något är det bara att fråga på!

*Bitar av mozzarella (alt. coctailvarianten) som du lägger ett basilikablad på och lindar lite parma runt. Fäst med tandpetare.

*Samma fast med baskisk fårost istället för mozzarella. Skippa basilikan då.

*Gör ostcrème av chèvre och kesella, klicka på en bit parma och rulla ihop Samma ostcrème som ovan, fast rulla in i en skiva rökt lax. Lägg i frysen ett par timmar och skär sedan upp i lagom stora munsbitar

*Olika små brödbitar (crostini, rostat etc.) med röror på, t.ex. tapenade, pesto, krabbröra, creme fraiche och rom, cremefraiche och rökt lax, guacamole+heta räkor/scampi...

*Rostade brödrundlar toppade med hackad avocado och papaya med lime- och chilidressing (för extra lyx, toppa med en grillad pilgrimsmussla)

*Tapas: patatas bravas med aioli, skinka, korv, pinxos med tapenade, heta, grillade scampi, bläckfiskringar i vitlök, potatistortilla i munsbitar...

*Ostron! Med citron till bubblet, med tabasco och worcestersås till ölen

*Gratinerade musslor, gärna i sitt skal

*Små bitar pitabröd med hummus, aubergineröra och minikebabspett

*Hemgjorda minipizzor, grädda dem som Marguerita och lägg fram valfria "pålägg" i skålar (prosciutto, salami, färsk basilika, oliver etc)

2 comments:

Karen från Aff said...

Åh vad gott allt låter... Blir ju så hungrig bara!

Carolina said...

Det är meningen att du ska bli hungrig ju :)