Friday, March 16, 2007

Den godaste äppelpajen

Den här äppelpajen är suverän! Kombinationen kanel och kardemumma är fantastisk ihop med syrliga äpplen, och det heltäckande krisptäcket gör att äpplena blir saftiga och härliga. Lite vaniljglass är gott till, eller vaniljsås (snabbmarsan är aldrig fel).

Till 4
3-4 medelstora, syrliga äpplen
1 msk mald kanel
1 msk mald kardemumma
200 g smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl

Värm ugen till 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i rätt stora bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form så att de fyller den nästan till kanten. Blanda ihop ingredienserna till degen. Lägg degen i bitar över äpplena och bred ut den med en stekspade sköljd i iskallt vatten tills den täcker helt (skölj om stekspaden när det behövs). Grädda ca 35 minuter och låt svalna något innan servering.

1 comment:

Äppelpaj said...

Låter gott! De godaste äppelpajerna finns på äppelpaj.se!

Du kanske vill lägga upp ditt rcecept?