Det finns många recept på kladdkaka. Den här fick vi till familjen genom en klasskompis till dig väl, syster? Det kladdiga, handskrivna pappret med originalreceptet finns fortfarande kvar hemma hos mamma. Hos mig är det "skriva-in-själv-kokboken" som gäller.
Receptet är som följer
2 ägg
3 dl socker
125 g smör, smält
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vanillin
Rör ägg och socker poröst. Ha i det smälta smöret, kakao, vanillin och mjöl. Vispa som alltid så lite som möjligt efter att mjölet är i. Häll i smord bröad form, grädda i 175 grader i 25-30 minuter.25 är att föredra framför 30 om man vill ha en kladdig kladdkaka.
Varianter som gör det hela lite festligare är att använda hackade nötter, antingen valnötter eller hasselnötter, istället för ströbröd i formen. Man kan också göra en snabb chokladmousse, tex på mörk smält choklad, vispad äggvita/grädde och socker och lägga ovanpå kladdkakan (när den är färdiggräddad och svalnad, alltså), skjutsa in i kylen ett par timmar så har man en god och enkel tårta.
Tuesday, March 6, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment