Wednesday, March 7, 2007

Shish Kebab

Eftersom Linda lade in ett recept på tabbouleh måste jag ju komplettera med ett på shish kebab.

Så här brukar jag göra:
800 g lammfärs (funkar med nötfärs också)
1/2 dl bladpersilja
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 tsk libanesisk kryddblandning
1 tsk paprikapulver
salt och peppar

Finhacka bladpersilja och lök. Blanda med färs, pressad vitlök och kryddor. Rulla långa korvar och grilla i ugn eller panna ca 10 minuter. Servera sedan i pitabröd med hummus, tomater, lök och annat gott du tycker passar. Tabbouleh är gott till om man inte tycker att det räcker med pitabröden.

Om man vill lyxa till spetten kan man finhacka halloumi osaltade pistagenötter och pinjenötter och blanda i färsen (tänk på att halloumin är väldigt salt bara).

1 comment:

Anonymous said...

mummsii. tack för receptet.