Sunday, April 24, 2011

Rabarberpajgrottor

En underbar blandning av hallongrottor och paj med mandelmassa som pricken över i.
Pajskal
200 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5-5 dl vetemjöl
100 g riven mandelmassa

Fyllning
2 rabarberstjälkar, ca 200 g, tunt skivade
2 msk vatten
0,5 dl strösocker
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Tillsätt mjöl och vispa till en smulig deg. Nyp ihop degen med händerna och vänd på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en 4-5 cm tjock rulle. Skär varje rulle i åtta bitar, ca 3cm tjocka
Fodra hårda muffinsformar med degen och fördela mandelmassan på bottnarna.
Lägg rabarberbitarna i en kastrull och häll på vattnet. Koka tills rabarbern börjar mjukna. Häll i strösockret och rör om. Dela fyllningen jämt i formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills de börjar få färg. Låt svalna på ett galler och pudra med florsocker.



No comments: