125 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen
mandelmassa
en näve pinjenötter
Smörj och bröa en form. Smält smöret i en kastrull (ta en stor, hela smeten ska få plats!) och rör sedan ned de övriga ingredienserna. Ta äggen ett i taget och mjölet i omgångar så blir det lättare att få smeten slät. Bred ut smeten i formen.
Kärna ur och klyfta äpplena, tryck ned klyftorna i smeten. Smula eller riv mandelmassan och strö den tillsammans med pinjenötterna över kakan. Grädda i 175 grader ca 30 min.
2 comments:
Mmmm, låter smarrigt. Men vi tål inte pinjenötter i familjen - går det att byta ut mot solrosfrön tro? *funderar*
Med solrosfrön blir det nog lite knaprigare än med pinjenötter med det borde ändå gå bra tycker jag. Eller kör med bara mandelmassan, inte fel det heller!
Post a Comment