Monday, August 31, 2009

Bondbönröra

Supergod vacker och lättgjord röra att lägga på små kex och äta till drinken.

Bondbönor (de är ganska stora, men ger inte så mycket röra per skida, så ta ett gäng)
Olivolja
Vitlök
Citron
Salt & Peppar

Sprita bondbönorna och koka bönorna i 3-4 minuter. Skölj dem i kallt vatten och skala bönorna ytterligare en gång. Det går lätt om man klämmer hål på höljet och sen ploppar dem som man ploppar mandlar. Kör bönor med olivolja, pressad vitlök, citron, salt och peppar i en mixer tills du gillar konsistensen och smaken.

7 comments:

Carolina said...

Fantastiskt goda!
/en som fått smaka och tänker göra egen röra mycket snart

Fröken Dill said...

Vilken toppenidé!
Bondbönor är sååå GOTT.
Hälsar fröken Dill

Kinna said...

Bondbönor är ju så himla gott. Det här inspirerar mig till att försöka gå på bondens marknad snart.

Linda said...

Ja gott - och billigt! Särskilt på typ Södermalmstorg :)

tina said...

Smart tips, nu vet jag vad jag ska göra av dom sista bondbönorna i kylskåpet, tack! :-D

Mikaela Mars said...

Det vackraste jag sett på länge, så koolt!

Elina said...

Hej! Jag kom hit tillfälligtvis. Ni har sa interessant blog och bondbönröra är mycket bra idé. Jag vill säkert prova det. Jag har gjort liknande röra av avokado.
Hälsning fran Estland, Võru!