Stekt ris är vardagsmat i Kambodja. Den här varianten serverade vi tillsammans med Biff Lok Lak.
4 tsk vegetabilisk olja
3 hackade vitlöksklyftor
1 medelstor vitlök, finhackad
1 näve haricots verts, finskurna
2 stjälkar kinesisk broccoli (vi tog vanlig svensk)
2 tsk tomatpuré
2 tsk chilisås
2 tsk sojasås (vi tog kinesisk soja)
2 tsk ostronsås
9 dl kokat jasminris (vi gjorde mellan 0,5 och 0,75 dl okokat ris per person)
vårlök och koriander till dekoration
Hetta upp olja i en wok och fräs vitlök gyllene. Lägg i grönsakerna och stek i 2 minuter till. Rör ner tomater, chili, soja och ostronsås. Lägg i det kokta riset och stek i 2 minuter till. Dela upp riset i 4 skålar och garnera med vårlök och koriander.
Tuesday, April 7, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment