Friday, November 16, 2007

Ny restaurang vid Gullmarsplan

Området kring Gullmarsplan är ingen rolig plats att vistas på. Trots upprepade försök från Stockholms stad att rusta upp Gullmars, har vänthallen och torget med sina många prång och gångar istället blivit en populär plats för ljusskygga verksamheter.

Men det börjar se lite ljusare ut. City 4800 heter en ny restaurang som har öppnat i Olivlundens gamla lokaler. Priserna är lite för höga för alkisarna, men väldigt låga för matglada boendes i närheten.

Konceptet är mycket trevligt; välj en huvudrätt med smak, ett tillbehör och en "garnityr" för ett paketpris. Exempelvis kan man äta majskyckling med citron, entrecôte med chipotle, lax med soltorkade tomater, gambas med vitlök och chili eller portabella med örter till huvudrätt med smak. Som tillbehör finns olika typer av potatis och risotto medan garnityren är sallader eller röror. Samtliga paketpris ligger under 200 spänn.

Namnet City 4800 syftar på att Gullmars ligger 4800 meter från Stureplan, lite töntigt och inte så viktigt för oss som bor kring Gullmars kanske. Inredningen känns bitvis lite väl kal och det skulle inte skada med trevligare belysning eller en och annan prydnad. Samtidigt finns flera trevliga tankar i inredningen, som exempelvis att det sitter en plexiglasskiva mellan matsalen och köket, så att man kan titta på när maten tillagas. Brödet före maten serveras med kryddad olivolja och servicen känns personlig, även om servitören och bartendern är en och samma person.

4 comments:

Familjen Edvall said...

Det låter som ett ställe att titta in på när jag åker söderut nästa gång!

Anonymous said...

Käkar ofta lunch på 4800.
Mycket bra mat och service.
Kul med ett lite lagom fint ställe på Gullmarsplan.

Thomas

Moa said...

Hej! Jag var på City 4800 igår och måste säga att det var supertrevligt :) Jag bor i krokarna och dit kommer jag absolut gå igen :)

Giulia said...

Har varit där 2 gånger, på middag och på brunch. Mysigt ställe med god mat till bra pris.