
Pajbotten:
125 g smör, kallt
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Fyllning:
3 rabarberstänger
1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 dl hallon
Mandeltopping:
100 g mandelmassa
100 g smör, kallt
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Ugnsvärme 175 grader
Använd en pajform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 timme. Kavla ut degen och fodra formen. Nagga bottnen med en gaffel och ställ in formen i frysen en timme. Grädda pajskalet direkt från frysen ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en skål och vänd dem i socker och potatismjöl. Lägg rabarbern i pajskalet och strö över hallonen. Riv mandelmassan grovt och skär smöret i tärningar. Blanda ihop allt med socker och mjöl till en smuldeg. Strö smuldegen över fyllningen och grädda 35-40 minuter.
2 comments:
Ser riktigt smarrigt ut - måste testas! Men vilken ugnstemp ska det vara på pajskalet??
Oj då, det hade jag visst missat! 200 ska pajskalet gräddas i. Den är verkligen god den här pajen, väl värd att testas!
Post a Comment