Friday, August 3, 2007

Kantarellsmörgås

Yes, nu är kantarellerna här! Det finns ingen godare förrätt än en enkel svampsmörgås, särskilt inte om man själv har plockat svampen samma dag. Vår mamma säger att kantareller är värda att lagas med smör, grädde och mycket kärlek, och vi är benägna att hålla med.

Till 4 smörgåsar:
6 dl färska kantareller, rensade och skurna i bitar
2 msk smör
1 dl vispgrädde
salt och peppar
4 skivor gott lantbröd (formfranska duger i nödfall)

Förväll kantarellerna genom att lägga dem i en kastrull med en bottenskyla vatten i och koka på stark värme tills all vätska är borta. Stek dem i rikligt med smör tills de är brynta men inte brända. Salta och peppra (var försiktig med saltet, det kan förstöra svampsmaken helt) och häll på grädden. Koka tills konsistensen är tjock och krämig. Rosta eller stek brödskivorna, lägg svampen ovanpå och servera genast!

2 comments:

Linda said...

Vi är så synkade, syster! Men ska det inte vara mycket både smör och grädde också?

Bosse said...

Ah, ännu en anhängare av grädde! Härligt.