Sunday, August 19, 2007

Biff med bönor, örtpotatis och tomatpesto

Den här middagen bestod till större delen av sånt som fanns i kylskåpet. Receptet till peston skulle kunna vara nåt i stil med "det sista i en påse pinjenötter, en halv burk soltorkade tomater, en bit parmesan" men jag ska försöka vara lite mer noggrann än så... kombinationen blev i alla fall god.


Till två behövs:
6 färskpotatisar
en näve blandade färska örter
olivolja
300 g nötkött, biff, rostas eller liknande
blandade färska bönor




Dela färskpotatisen i halvor och gnugga in den med en blandning av olivolja och färska örter som gärna har stötts lite för att få ur smak. Vi har köpt oss en Jamie Oliver-pryl och den funkar väl sådär. Den gör goda dressingar och blandar bra, men man måste liksom hitta rätt på en gång, för när man väl har skakat och öppnat så är hela apparaten så kladdig av olja att den inte går att stänga igen... miss i produktutvecklingen. Kör potatisen i 225 grader i 20-25 minuter. Köttet ska bara stekas i grillpanna eller stekpanna och bönorna kokas i lättsaltat vatten.

Tomatpesto:
100 g soltorkade tomater
1/2 dl parmesan
1/2 dl olivolja
1/2 dl pinjenötter
salt och peppar
Kör allt i mixer, fyll på med olja om det behövs för konstistensen.

No comments: