Sunday, July 1, 2007

Grillad frutti di mare

En av systrarna fyllde år och mamman lagade god god mat. Trots enstaka regnskurar under dagen blev det härlig kvällssol lagom till grillningen. Det hamnade scampi, pilgrimsmusslor, svärdfisk, marulk och små bläckfiskar på glöden.Till det grillade serverades en grön sallad med spenat, sparris, avokado och melon.



Tillsammans blev det mycket vackra färger.



Till efterrätt: en chokladkaka med de härliga jordgubbarna!

Så här gjorde vi chokladkakan:
175 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
125 g mörk choklad, minst 70%
2 tsk vanillin
Smöra en form med löstagbara kanter och bröa den med kakaopulver. Smält smör och choklad i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner sockret och vaniljsockret. Knäck i och rör ner äggen ett och ett. Rör sist ner mjölet. Häll kakan i formen och grädda den i 175 grader i 25-30 minuter.

2 comments:

Nässelblom och choklad said...

Åhh, vad gott det ser ut. Vilken härlig födelsedagsmiddag! Grattis också till den av er som fyller år!

Anonymous said...

Wow, sparrissalladen ser verkligen perfekt ut! Alla smaker som jag avgudar - Mums!