Till det grillade serverades flera olika sorters tillbehör och sallader; risonisallad med tomatpesto, couscoussallad med kanel och spiskummin, sötpotatis med lime och chili, färskpotatis med örtolja, limemarinerade bönor med koriander samt tsatsiki och hemmagjord barbequesås.
Till efterrät blev det en chokladtårta som jag hittade på och bakade själv. Den var med chokladbotten av kladdkaketyp toppad med chokladmousse. Laktosfritt! Tyvärr finns det ingen bild på den, däremot finns det recept!
Chokladbotten:
175 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
125 g 70% choklad
1 tsk vaniljsocker
2 msk espressopulver
kakao att bröa formen med
Smöra en form med löstagbara former och bröa den med kakao. Smält smöret i en stor kastrull. Lägg i chokladen och rör tills den också har smält. Rör ner socker, vaniljsocker och espressopulver. Rör ner ett ägg i taget. Rör sist ner mjölet. Grädda i 175 grader i 25 minuter.
Chokladmousse:
100 g choklad, 70% kakao
2 ägg, separerade och rumstempererade
2 tsk vaniljsocker
Smält chokladen i vattenbad. Tag den av plattan och rör ner äggulor och vaniljsocker. Vispa äggvitorna hårt. När chokladsmeten har svalnat något, vänd ner den i äggvitorna.
1 comment:
Grattis! Vad goot med Cava... jag tycker mycket om Cava.
Ciao.
Post a Comment