Monday, July 23, 2007

Wannborga vin och lamm

Vi har varit på Öland en sväng, och där stötte vi på ett himla trevligt ställe som jag tänkte passa på att tipsa om. Wannborga vin och lamm heter det, och ligger bara någon mil norr om Borgholm. Vi ramlade in en förmiddag vid elvatiden och medan vi väntade på att gårdsbutiken och serveringen skulle öppna hann treåriga dottern få en ridlektion och vi se oss omkring. Sedan intogs en mycket trevlig lunch på den mysiga innergården. Vi valde lammtallriken, med ett urval av gårdens ekologiska produkter. Tallriken innehöll lammpaté, lammsalami, kall lammstek och rökt lamm. Alltihop var väldigt gott, men jag undrar om inte tillbehören var ännu godare? Späda morötter och skivad kålrot, kokta så att spänsten behölls och sauterade i smör och örter, en krämig potatissallad med yoghurt och fetaost och en bönsallad med krispigt äpple. Ett överraskande men gott inslag var de supertunt skivade, råa polkabetorna som toppade salladen. Till det passade vi såklart på att prova gårdens egna vin, både det vita och den röda riservan. För mer information, titta in på http://www.wannborga.nu

3 comments:

Li - Kryddburken said...

Härligt! Ser supergott ut! Wannborga är känd för sin kvalité & deras ekologiska varor! Ni hade väl ingen vidare tur med vädret antar jag men hoppas ni hade en trevlig visit ändå!

Carolina said...

Li: Vi hade det helt underbart! En toppensemester helt enkelt! Rätt mycket sol fick vi också, det var väl för att du hade börjat jobba? ;) Förresten, har du något bra recept på lufsa? Det gick verkligen hem här kan jag säga!

Li - Kryddburken said...

Va roligt att höra! Jo, solen kom när jag gick in genom dörrarna på jobbet, men den sista veckan har varit hemsk... *S* Lufsa har jag recept på i matbloggen, det är Sandviks Kvarns originalrecept! Supergott!