Monday, June 11, 2007

Kardemummadoftande rabarberkompott

Ännu mer rabarber har vi plockat, och den här gången gjorde vi kompott på den. Smaksättningen var vanilj och kardemumma, och tillbehören glass och hembakade maränger. Inte dumt alls, måste jag säga :)

Rabarberkompott till 4
250 g rabarber
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 vaniljstång (skrapa ur fröna och låt både dem och stången koka med)
1/2 tsk kardemummakärnor

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka sakta i 10-15 minuter. Tag av från värmen och låt stå ytterligare minst en halvtimme så att smakerna sätter sig ordentligt. Sila eller plocka bort kardemummafröna och vaniljstången. Servera med god vaniljglass och kanske en maräng eller två!

7 comments:

natz said...

Åh, rabarber är ju så gott! Jag ska nog åka till svärföräldrarna och plocka på mig några stjälkar, blev grymt sugen på att baka paj.

Linda said...

Ja, visst är det gott! Det gäller att passa på!

Anonymous said...

Det där ser fantastiskt gott ut! Ska prova den till helgen.

Underbar skön blogg med mitt favoritämne...mat!

:O)

Bosse said...

Min syster bjöd på denna och jag blev nästan chockad hur gott det var! Läs mer på min blogg: http://bossesmat.blogspot.com/

Linda said...

Pellen: Tackar! Vi hoppas att vi inspirerar! Försökte gå in på din blogg, men länken verkar inte funka.
fh: tittar in hos er då och då!

Anonymous said...

Lagade det här receptet rakt av och, oj, så gott det var! Mycket nöje för liten ansträngning. Tack så mycket!

/Andreas

Linda said...

Andreas: vad bra! Det är så kul när saker blir goda :-)