Monday, June 18, 2007

Chilifrukter, ännu en uppdatering

Chilifrukterna växer och frodas! Nu har den första frukten blivit riktigt stor. Den är så rolig, den växer rakt upp! Det är en Hungarian yellow wax hot.
Bland de andra sorterna är det lite si och så. Jalapeñon blommar stiligt, liksom en habanero. Tyvärr verkar varken birds eye eller anchon vilja dra i gång den här säsongen. De växer men blommar inte. Inte heller Rokotopepparn visar några knoppar, men den är stor och stilig och har ludna blad, så den kommer säkert.

2 comments:

Anonymous said...

Hej Linda,
Jag blev faktiskt inspirerad av det du skrev tidigare om chilifrukter och har planterat tre olika sorter. Hur lång tid tog det innan du började få blommor och frukter. Kramar från
Ulrika i Lindholmen

Linda said...

Hej Ulrika! Jag måste konsultera sysslor för att se när vi började... Vi planterade dem nog i mitten eller början av mars. I april hade vi flyttat dem till egna krukor. Jag skulle tro att de första blommorna kom i slutet av maj och den första frukten är så stor som du ser här nu. Kanske tre månader då? Fast som sagt, det är väldigt olika vilka som blommar och vilka som inte gör det. Men misströsta inte, kommer de inte i år så kommer de säkert nästa år!