Saturday, May 12, 2007
Goda små tilltugg med rökt lax
Längst fram i bild ligger några superenkla små munsbitar. Blanda lite crème fraiche eller färskost med finklippt gräslök, bred på små bitar av rostat bröd (t. ex. en kantlös skiva skuren i fyra bitar) och toppa med en lagom stor bit kallrökt lax och några strån gräslök. I bakgrunden ser du en annan variant, där har jag gjort en röra på färskost och riven pepparrot och brett på tunnbröd. På osten har jag lagt tunna skivor kallrökt lax, sedan har jag rullat ihop tunnbrödet och försiktigt skurit tunna skivor. Vill man ha en "japansk" variant kan man ta wasabi och rå lax istället för riven pepparrot och rökt. Tunnt skivad avocado gör sig på båda varianterna.
Etiketter:
fisk och skaldjur,
förrätt,
tilltugg
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Sådana små godbitar skapar verkligen festkänsla. Gott! Även föregående crostini ser goda ut.
nässelblom&choklad: Ja, visst gör de! Så mycket trevligare att servera än chips :)
Post a Comment