Monday, May 14, 2007

Gnocchi med spenat, pinjenötter och champinjoner


Det här åt vi till lunch idag och det var både gott och lätt att göra. Är man vego kan man byta ut baconet mot något annat salt, fetaost till exempel (jag skulle strö hackad feta över på slutet istället för parmesan). Orginalreceptet kommer från ICA:s tidning Buffé. Lövkojorna på lilla bilden har ingenting med receptet att göra men håll med om att de är fina?

Till 2
1 pkt potatisgnocchi
1 pkt bacon
1 påse färsk babyspenat
4-5 champinjoner
en näve pinjenötter
1 stor vitlöksklyfta
ev. lite smör
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Klip baconet i små bitar och stek dem knapriga. Finhacka vitlöken och dela champinjonerna i bitar, lägg ner dessa samt pinjenötterna i pannan och stek ytterligare några minuter. Vänd på slutet i gnocchin och spenaten och låt allt bli varmt. Om du vill kan du hälla över lite brynt smör för att förhöja smaken.

2 comments:

Anonymous said...

Hej. Jag fullkomligen älskar gnocchi, men det gör ingen annan så det får jag passa på att äta när jag är ensam.. Förresten tack för en fantastisk blogg!

Carolina said...

madeleine: Att njuta av god mat när man är ensam är aldrig fel :) Kul att du gillar bloggen, det blir vi glada av att höra!