Tuesday, May 22, 2007

Glacerad entrecôte med rostad vitlöksyoghurt

Perfekt att grilla en kväll som är lite, lite varmare än just denna kanske. Vanlig ugnsbakad färskpotatis funkade utmärkt till! Den här är bakad i salt. Receptet är taget ur boken Grilla med Allt om mat och räcker till så många som 10 personer. En riktig grillfest, med andra ord.

Glaserad entrecôte:
1,2 kg entrecôte
2 dl chilisås
3 msk balsamvinäger
3 msk honung
4 vitlöksklyftor (hackade)
4 rosmarinstjälkar
2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Vitlöksyoghurt:
2 vitlökar
5 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 citron, skal och saft (var försiktig, det kan bli för mycketcitronsmak. smaka av med hälften först)
1 msk honung
Garnering: ruccolablad
Sätt ugnen på 175°Skala och rosta vitlöken ca 30 minuter. Mixa med övriga ingredienser och ställ den kallt.
Gör glaze: Blanda chilisås, balsamvinäger, honung, vitlök och rosmarin i enkastrull. Låt småputtra 5 - 10 minuter till simmig konsistens.
Skär entrecôten i 10 lika stora skivor och grilla köttet 3 - 4 minuter på varje sida (det är klart när röd köttsaft börjar sippra upp). Salta och peppra. Pensla köttet med glazen. Låt vila 10 min före servering.Garnera med ruccola och servera med vitlöksyoghurt och potatis.

1 comment:

Anonymous said...

Men det finns ett mail i din inbox, skickade det efter du gått i måndags. Och inget recept i min blogg inte! :o)

/m.