Glaserad entrecôte:
1,2 kg entrecôte
2 dl chilisås
3 msk balsamvinäger
3 msk honung
4 vitlöksklyftor (hackade)
4 rosmarinstjälkar
2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
Vitlöksyoghurt:
2 vitlökar
5 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 citron, skal och saft (var försiktig, det kan bli för mycketcitronsmak. smaka av med hälften först)
1 msk honung
Garnering: ruccolablad
Sätt ugnen på 175°Skala och rosta vitlöken ca 30 minuter. Mixa med övriga ingredienser och ställ den kallt.
Gör glaze: Blanda chilisås, balsamvinäger, honung, vitlök och rosmarin i enkastrull. Låt småputtra 5 - 10 minuter till simmig konsistens.
Skär entrecôten i 10 lika stora skivor och grilla köttet 3 - 4 minuter på varje sida (det är klart när röd köttsaft börjar sippra upp). Salta och peppra. Pensla köttet med glazen. Låt vila 10 min före servering.Garnera med ruccola och servera med vitlöksyoghurt och potatis.
1 comment:
Men det finns ett mail i din inbox, skickade det efter du gått i måndags. Och inget recept i min blogg inte! :o)
/m.
Post a Comment