
1 burk svarta bönor
1 lagerblad
1 paket bacon
2 gula lökar
2 msk olivolja
1/4 tsk malen jalapeño
1/2 tsk cayennepeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
2 tsk farinsocker
1 tsk mald spiskummin
3 tomater, hackade
2 msk rödvinsvinäger
några kvistar koriander
Koka bönorna i vatten med lagerbladet i 10 minuter. Häll av vattnet. Stek baconet knaprigt tillsammans med löken i olivoljan (jag stekte först baconet på hög värme och la sen i löken när det var nästan färdigt så jag kunde sänka värmen lite). Tillsätt jalapeño, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, farinsocker, spiskummin och tomater och låt koka i tio minuter. Lägg i bönor, koriander och rödvinsvinäger och koka ytterligare 2 minuter.
Alternativa serveringsförslag är med ris och raita.
No comments:
Post a Comment