Saturday, April 7, 2007

Dinkelbröd















25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 dl havrekli
7 dl siktat dinkelmjöl
1/2 msk salt
2 msk matolja
solroskärnor eller vallmofrö

Lös jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet, havrekli, allt mjöl, salt och olja. Knåda till en blank och fin deg. Tillsätt mer mjöl om degen blir för lös och kladdig. Låt jäsa i bunken i minst en timme. Arbeta ihop degen och forma till 8-9 runda bullar. Låt dem jäsa 30 minuter under en handduk på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över solroskärnor eller vallmofrö. Grädda i 225 grader i 15 minuter.

1 comment:

Nässelblom och choklad said...

Dinkelbröd är så goda. De här vill jag gärna testa att baka.