Thursday, April 19, 2007

Blomkålssoppa

En väldigt krämig soppa som man kan välja att göra lite lyxigare genom att toppa med en klick löjrom. Det passar också bra att krydda med knaperstekt bacon.

4 port

500 g blomkål

6 dl grönsaksbuljong

3 dl vispgrädde

2 msk finhackad gröslök

peppar och salt

ev. löjrom eller bacon

Koka upp buljongen. Skölj och dela blomkålen och koka den i buljongen i 15-20 minuter, tills den är väl kokt. Kör den i matberedare eller passera genom en sil. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt grädda och koka ytterligare 5-10 minuter. Smaksätt med salt och peppar och strö över hackad gräslök. Toppa ev. med löjrom eller bacon.

2 comments:

Kinna Jonsson said...

Förra gången jag gjorde något liknande lät jag några jordärtskockor koka med. Det blev jättegott!

Linda said...

Det kan jag tänka mig! Ska prövas!