Tuesday, March 6, 2007

Tagliatelle med spenat, valnötter och fetaost

Det här är typisk snabbmat à la Carolina, en variant på pasta med guck. Passar utmärkt en måndag när man kommer hem sent och både vuxna och barn är hungriga.


en påse färsk spenat
ett halvt paket fetaost
några champinjoner
en näve valnötskärnor
en burk crème fraiche
mald muskot
salt, peppar
pasta efter smak, jag föredrar tagliatelle eller stora, räfflade makaroner

Skär champinjonerna i bitar, bryn i olivolja. Krydda med salt, peppar och lite muskot. Tärna fetaosten och skölj spenaten. Koka pastan al dente och häll av vattnet. Värm crème fraiche, spenat, feta, champinjoner och valnötter i en kastrull. Smaka av med salt, peppar och muskot. Vänd ned pastan, lite i taget, i såsen. Garnera gärna med några extra valnötskärnor på toppen.

En variant på det här är att byta ut fetaosten mot ädelost. Om man vill går det även bra att ta bort crème fraichen, då vänder man ner alla ingredienser direkt i den kokta pastan istället och låter det så och mojsa till sig en stund.

No comments: