Sunday, March 25, 2007

Semifreddo med björnbär

Det blev både björnbär och grädde kvar från våffeldagsfirandet, så jag slängde ihop en semifreddo till efterrätt. Gott blev det, men färgen blev lite märklig, grönaktig sådär. Marängerna har jag snott från ett Jamie Oliver-recept, och i orginalet var det även hackad rostad mandel.
Till 4
2 ägg (separerade)
1/4 dl socker
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl björnbär (det var vad som fanns kvar, men mer är nog ännu godare)
5-6 maränger (krossade)

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Häll i grädden och fortsätt vispa tills det tjocknar. Vispa sedan äggvitorna separat till ett hårt skum (var noga med att rengöra visparna emellan). Vänd ner bär, krossade maränger och äggviteskum i smeten. Frys i ca 3 timmar, resultaten ska vara halvfruset (=semifreddo).

No comments: