Monday, March 12, 2007

Osttips

I vår mataffär hade de extrapris på grottlagrad, schweizisk gruyère i förra veckan. Tillsammans med en söt fikonmarmelad blev den salta osten en väldigt god efterrätt. (Jag tror att kombinationen skulle fungera väldigt bra som drinktilltugg också om man skär osten i småbitar och ställer fram marmelad i doppvänlig skål).

4 comments:

Linda said...

Hej syster! Sitter du och bloggar?

Carolina said...

Ja, jag bloggade lite medan jag nattade E :) Såg att du var inne samtidigt!

art[e]fact said...

Åh, lät gott! Undrar vad man skulle kunna ha för vin till det då?!

Carolina said...

Eftersom fikonmarmeladen är så pass söt tror jag att man ska undvika de torra, vita borgogner och champagner som annars skulle ha passat till osten. Istället tror jag på rött vin med mycket sötma i som en klassisk Amarone eller kanske min nya favorit Monti Garbi Ripasso 2003.