Saturday, March 10, 2007

Nutellatårta


Det var ju barnkalas idag så det bakades också en barntårta. Den föll även vissa vuxna i smaken medan andra kanske föredrar inte så söta smaker.

2 marängbottnar
1 burk nutella
5 dl vispgrädde
1 paket chokladfromage
jordgubbar

Gör chokladfromage enligt anvisning på paketet. Vispa grädden hårt, men inte till smör. Blanda i nutellan i grädden. Lägg chokladfromagen i ett tjockt lager mellan marängbottnarna. Bred ut nutellagrädden över och på sidorna av tårtan. Garnera fint med jordgubbarna.

3 comments:

Mamma said...

Oj, två sorters tårta och kakor är gott, gott, men man blir ju mätt. Åtminstone jag måste ändå äta riktig mat på kvällen. Helst ska den då vara ganska lätt, men god förstås, och lagom mättande.
Så på hemvägen från dotterdotterns 3-årskalas köpte jag en mogen avokado och en fransk färdig sallatsblandning i påse. Medan ni förberedde fonduen droppade jag honung (värmd i mikron för att bli flytande) och lite citron (hade ingen lime) över en portionsbit laxfilé, saltade och pepprade. Jag fyllde min tallrik med sallat, avokado i bitar och körsbärstomater i halvor. Sedan stekte jag laxen i lite flytande smör/rapsolja så att den blev knaprig på ytan men hade en ordentlig rå "kärna" kvar (grilla i grillpanna eller ugn går lika bra förstås).
Det blev en perfekt liten kvällsrätt för en mätt mormor! (Men jag åt upp den utan att fota först.)

mamma igen said...

Oj igen - glömde skriva att jag saltade och pepprade och stänkte balsamvinärger och olivolja på salladen, vad annars? Skulle ha lagt på lite pinjenötter också, men de var slut.

Carolina said...

Mamma, det där lät jättegott (fast det gör ju allt du lagar)! Det blev ingen fondue för oss, vi hittade ingen oxfilé till bra pris. Vad det blev istället kan du läsa lite längre upp :)